20. června 2012

Kam s ní?

Možná jste si toho fenoménu taky všimli. Dnes je v blogosféře (heh, nikdy bych neřekla, že tohle slovo kdy použiju O.o ) prostě in dělit se se svým čtenářstvem o svoje touhy, sny a další věci tohoto charakteru. Na blozích, které navštěvuji já, se jedná většinou o nákupní touhy - různé šaty snů, boty snů a další předměty snů. A já jsem si řekla, že podobný článek taky napíšu! Bojíte se?

Nemusíte. Já nic takového nemám :) Na pořizování těchto věcí mám ráda ten pocit vítězství, když najdu něco, co se mi moc líbí, moc se mi to hodí a já si to můžu finančně dovolit, aniž by mě to zruinovalo. Možná ještě víc mě baví proces toho hledání. Narazím na kombinace a modely, které mě inspirují ať už pozitivně nebo negativně, ono se to někam uloží, a když je potřeba, jednoho dne to vyplave. Přála bych si, abych měla takovou paměť i na věci, které jsou opravdu důležitě :)

Tenhle článek bude o cestování, o tom, kam se chystám podívat letos, kam příští rok, kam se výhledově sice nechystám, ale podívat bych se tam jednou chtěla.

  • Rafting na Tiroler Ache a Saalachu - tahle akce mě čeká jako první. Bude to třídenní výlet, kdy budeme sjíždět dvě řeky, podnikat výlety po okolí kempu, fotit a sbírat zážitky. Budu mít půjčený neopren, doufám, že budou mít moji velikost :) Jo a prý to bude převážně ženská výprava - to může být zdrojem hromady vtipných situací :)
  • Festival fantazie - k téhle akci není asi moc co dodávat. Dávám ji sem, protože je to déle než 2 dny a je to mimo Prahu, takže to splňuje definici výletu :) Letos opět hodlám hodně tancovat a hrát různé hudební hry, občas zajít na nějakou zajímavou přednášku a málo spát :) A samozřejmě vychytat ty drobné chyby, kterých jsem se dopouštěla loni.
  • Chata s přáteli - čtyřdenní akce dříve známá jako M-F chata. M-F už je sice dost rozdrobené, ovšem tradice letních chat s lidmi, které mám ráda a nemám možnost je tak často vídat, se mi zalíbila natolik, že se snažím ji udržovat. Loni jsem vynechala, tak snad letos vyjde. Konání téhle akce si představuji někdy v první polovině srpna v Prochodech (kousek od Chocně). Chalupa má hezkou kuchyň, obrovskou zahradu, kde se bude dát stanovat, elektrický proud, studenou vodu. Mezi další její přednosti patří to, že je zde velmi slabý telefonní signál a žádný internet :) Do programu budou zařazené výlety, koupání, vyjížďky na kolech, večerní promítání na projektoru, různé hry a další radosti podle přání účastíků. Pokud byste měli potenciální zájem se této potenciální akce účastnit, dejte mi vědět a začneme domlouvat podrobnosti :)
  • Chorvatsko se salsou - když se mi před rokem kamarád svěřil, že nemá s kým chodit na kurzy salsy, nabídla jsem se, aniž bych o tomhle tanci něco věděla. Říkala jsem si, že osm lekcí není zase tolik, a že když mě to nechytne, tak se to pořád dá přežít. No chytlo mě to. Natolik, že jsem od té doby absolvovala další 2 navazující kurzy a rozhodla jsem se jet v druhé půlce srpna se svojí "školou" na intenzivní týdenní taneční pobyt k moři. Budeme tančit každý den 4h, zbytek dne se budeme koupat, chodit na výlety, nakupovat nesmysly (to umím dobře), přejídat se místními specialitami a zmrzlinou (to bude nejlepší!) a vůbec se nám nebude chtít vrátit se zpět :)
  • Benátky -  a máme tu září a další týdenní výjezd k moři. Tentokrát s rodiči drahého. Jsou to velmi zábavní a přijemní lidé, takže i na tuhle akci se moc těším. V Benátkách jsem zatím byla jednou a to na karnevale a říkala jsem si, že se sem rozhodně musím vrátit na delší dobu. Je to naprosto kouzelné místo, které rozhodně stojí za detailnější prozkoumání. Těším se na tamní památky, muzea, obchody (kdo to nečekal...?), naprosto epickou lodní MHD, popeláře, jídlo, víno, procházky, výlety, koupání... asi jste si udělali obrázek :)
  • Berchesgaden - tenhle výlet bude jen víkendový a bude opět "rodinný". Vždycky zapomenu, co konkrétně se tam bude dít. Je to akce turistického oddílu, kteréhož jsou členy drahého rodiče. Jen vím, že to bude výlet "po stopách Hitlera", což ovšem nesmíme říkat ostatním účastníkům výletu, protože by s tím třeba mohli mít nějaký problém. V podstatě se asi nezmýlím, když řeknu, že to budou výlety po horách a místech, kde jsem ještě nebyla, nové znalosti, nové zážitky... což program, který mi naprosto vyhovuje :)
  • Londýn - nutně potřebuju zažít tamní výprodeje. Už letos. Další rok to nevydržím. Chci si nakoupit hromadu hadrů, které nebudu mít kam dát. No a pak samozřejmě nějaké ty památky či kultura, když na ně zbyde čas. Přidá se někdo? :)
Tímto jsem vyčerpala akce, o kterých vím, že s velkou pravděpodobností proběhnou letos. Samozřejmě nevylučuju ani kratší výlety do Drážďan, Vídně či Krakowa, ale to jsou menší výlety. Tehle článek je o těch velkých :) A teď ty, které plánuju na příští rok či výhledově.

  • Lodí po Holandsku - tuhle akci máme s drahým oba vysněnou už hrozně dlouho. Evidentně zcela nezávisle na sobě. idea i postup jsou jednoduché: zajde se do agentury, která tyhle akce zprostředkovává. Lidé, kteří budou chtít loď řídit, si tady v Praze udělají kurz, kde je to naučí a složí zde i praktické zkoušky. Pak se sedne nad katalogem a vybere se vhodná loď (podle velikosti posádky a jejich náročnosti), termín a také trasa. Termín se zarezervuje. V určený den se posádka dostaví do příslušného přístavu, kde zaplatí pronájem jejich vybrané lodi a na týden si odplují. Můžou se držet doporučené trasy, ale nemusí. Poznávají krásy přírody a měst Holandska, podnikají výlety, koupou se, spí na lodi a celé je to prostě úplně super. Za týden loď vrátí v tom samém přístavu a jedou domů. Jak to přesně vychází finančně, to nevím. Ale myslím, že to je levnější než normální dovolená u moře. Předpokládaný termin: léto 2013. Kdo chce jet? Sháníme posádku! :)
  • Japonsko - mám dojem, že všichni mí známí už tam byli. Taky bych se tam ráda podívala. Jednou. Před Japonskem je ovšem spousta jiných (necestovních) prioritnějších plánů, jak utratit velké částky peněz.
  • Víkend v Paříži - jo, jsem zblblá z romantických filmů a chci, aby mě někdo (muž) pozval na víkend do Paříže (letadlem! - ani nemusí být jeho, ale překážka to rozhodně není), kde bychom bydleli v nějakém hezkém hotelu s romantickým výhledem, snídaněmi do postele, dlouhých procházek po Paříži, posedávání v roztomilých kavárnách,... viděli jste někdy nějaký zamilovaný film, kde si pár vyrazí do Paříže? Pak asi chápete, co mám na mysli a nemusím pokračovat :) Normálně na tohle nejsem, ale tohle je prostě něco, co bych chtěla zažít, abych pak měla na co v domově důchodců vzpomínat. Je důležité, aby to bylo překvapení, a aby s tím přišel chlap. Jinak to prostě nebude ono :) Na tom, za jak dlouho to bude a ve kterém ročním období, zase tolik nezáleží.
  • Výprava do Černobylu a jízda transsibiřskou magistrálou - samozřejmě ne na jeden zátah :) Jsou to oddělené akce, které bych ráda podnikla, až budu velká a dospělá s daleko více cestovacíma zkušenostma, než mám teď :) Kdo chce jet se mnou? 
A to už je snad i všechno. Jak se vám mé cestovací plány líbí? Máte taky nějaké? Jaké?



Teaser na jeden z příštích článků




6 komentářů:

Zuzana řekl(a)...

hmm já chci taky do černobylu!!

Bety řekl(a)...

Tu loď můžu jen doporučit. Byli jsme tak s rodinkou ve francouzském Burgundsku a bylo to úžasné. Na lodi jsme měli i kola, takže občas se jelo podle kanálu nebo se zaparkovala loď a na kolech se jelo do nějakého opatství/hradu/cokoliv. A na každém kroku vinný sklípek nebo spíše sklep, kterým je podvrtaná celá hora. :D V Holandsku jsem lodí nebyla, ale asi to bude podobná idylka... :-)

Anonymní řekl(a)...

ja chci do londyna! a taky transsibirska magistrala musi byt super! lode + holandsko zni lakave,ale tady mam strach z kinetozy:)

Lady Leia řekl(a)...

Bety: kamarad mi psal, ze v tom Holandsku jim takhle pujcili lod i na dobry slovo, ze to umi ridit - i kdyz neumeli :) Ale mi prijde lepsi to prece jen mit trochu organizovane :) A prave tak, jak popisujes tvuj vylet, si to predstavuju i ja. Ale vlastni kola bych s sebou netahala, v Holandsku se daji urcite za nejaky nizky peniz pujcit.

Monika: tak na Londyne se domluvime, bude to super :) A co se tyce Holandska, tak si holt vezmes nejake velke zasoby Kinedrylu :)

TSal řekl(a)...

Článek o tom, kam bych jednou ráda vycestovala, mám v hlavě už pár měsíců, tak snad až překonám lenost xD Vzhledem k tomu, že letošní největší akce jsou týden v Praze u kamarádky a Advík, tak se však jedná o cesty v kategorii "jednou... snad..." -.-

Z tvého seznamu se mi líbí velice velmi Londýn a Benátky, neb jsem tvor městský a příroda mi stačí na obrázku xD

hitomi řekl(a)...

Projet se po transsibirske magistrale je taky muj velky sen :) hlavne pak v Ulan-Ude prestoupit na transmongolskou a procestovat Mongolsko :) Po Indii (kam se chystam ted) je to dalsi misto, ktere proste musim navstivit.
Jinak pekny seznam :) taky jsem tedka planovala nejaky post o tom, co bych v tomto smeru rada - uz jen proto, abych to nezapomnela ^_^'