18. února 2009

Takové menší prohlášení

Poslední dobou se mě spousta lidí ptá, co se děje s mými překlady. Kdy bude další kapitola Lovely complex, kdy přeložím další díl Burn notice, co že je s tím tolik slibovaným Beckem... Spousta otázek podobného typu padá na moji hlavu, tak jsem se rozhodla, že sepíšu krátké vysvětlení, co se děje, že neprodukuju žádné výstupy.
Není už žádným tajemstvím, že se s několika přáteli z Manga-fan účastním soutěže ve tvorbě ren'ai her. A přesně tohle je teď věc, která má u mě prioritu, a která mi zabírá veškerý můj volný čas, který bych jinak věnovala překladům výše zmíněných věcí.
Jestli vás to uklidní, tak prvního dubna je uzávěrka a do té doby musí být vše hotovo. Takže zhruba někdy tou dobou se vrátím ke svým překladatelským projektům. Samozřejmě není vyloučené, že i do té doby něco málo přeložím, ale rozhodně v tom nečekejte žádnou pravidelnost, nic neslibuji.
Jediné, koho snad potěším, tak budou asi fanoušci Toradora (začala jsem jej nedávno překládat pro Manga-fan). To je jediný překlad, který oficiálně nepozastavuji a budu se mu věnovat i nadále. Ale dva díly za aktualizaci taky určitě nečekejte.
Tolik tedy k tomu, proč se poslední dobou překladatelsky flákám.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj :) Uz teraz sa chcem ospravedlnit za moju otazku, pretoze viem, ze preklady sa nerobia lahko, ale kedy pribudne novy preklad mangy Lovely Complex? Zboznujem to anime, je u mna na prvom mieste :)

Lady Leia řekl(a)...

Od posledni vydane kapitoly se toho strasne moc stalo. Nejdriv me nastval muj ntb a zarekla jsem se, ze dokud si neporidim externi monitor poradne velikosti, ze zadna dalsi kapitola proste nebude, protoze na te 15tce se to proste neda delat :) Nez jsem to stacila realizovat, tak se mi ntb rozbil a ja jsem si musela chvili setrit na novy (s vetsim displejem a lepsim rozlisenim).
Pak prislo docela dlouhe obdobi, kdy jsem pracovala na hre Heartbeat.
No a potom jeste delsi obdobi, kdy jsem mela osobni trable a musela jsem resit uplne jine problemy nez preklad :(
Ted se z toho narocneho skoro roku pomalu sbiram a hodlam se k prekladani v brzke dobe vratit.
Lovely complex jsem zanedbavala uplne nejvic, takze u nej zacnu a do mesice urcite nejaka dalsi kapitola bude.

Anonymní řekl(a)...

Mohla by som Ti s nou pomôcť, síce nie som žiaden expert, ale vymazať text z mangy hravo zvládnem a tým ti urýchlila preklad ;)