14. září 2007

Den programátorů

Letos vychází na 13. září. Je to totiž 256tý den v roce. Vím, trochu pozdě, ale stejně... vše nej! ^^

2. září 2007

Sraz lolitek v Praze


Sraz se sice konal 22.8., ale čekala jsem na fotky, takže proto o něm píšu až teď.
Toho dne jsme se setkaly na Václavském náměstí kolem jedenácté hodiny. No... spíš holky se setkaly. Já jsem přišla drobátko pozdě(hontoni gomme!). Všechny byly moc milé a přátelské. A moc jim to slušelo ^^

Z Václaváku jsme se vydaly na Karlův most. Jako vždy tam byla spousta turistů a někteří se s námi chtěli vyfotit ^^ Hlavně Italové. Byly jsme zklamané, že jsme nepotkaly žádného fešného Japonce. Jen dvě postarší Japonky.

Pokračovaly jsme v prohlídce historického centra Prahy. Všude byla spousta různých obchůdků. V některých z nich dokonce nabízeli i něco zajímavého ^^.
Po pár hodinách procházení se na nás padla únava, tak jsme se usadily do nějakého parku poblíž.

Po krátkém odpočinku jsme přešly k dalšímu bodu programu. Nakupování! Daly jsme tedy sbohem historickému jádru a přesunuly se do poněkud běžnějších částí Prahy. První zastávkou byl Krakatau. Specializují se na značky jako jsou Emily the Strange, Nightmare before christmas, Lucky 13 a další. Pořídila jsem si tam úžasné tričko s kočkou. Škoda, že jsem tam za něj nechala skoro všechny mé peníze. Měly tam i spoustu dalších skvělých věcí.
Musím se tam někdy vrátit s poněkud plnější peněženkou ^^


Zdržely jsme se tam pěkně dlouho ^^, takže jsme maličko nestíhaly dojít včas do jedné krásné secesní cukrárny, kde jsme měly rezervaci. Navíc po cestě jsme se omylem rozdělily na dvě skupinky. Dvě děvčata nestihly nastoupit na tramvaj, takže jsme na ně na další zastávce delší dobu čekaly. Ale aspoň jsme měly možnost navštívit obchody v její blízkosti. Koupila jsem si rozkošný obal na mobil Hello Kitty.
Prostě láska na první pohled ^^. Ještě jsme našly malý čínský obchůdek se spoustou úžasných věcí. Pořídila jsem tam krásné kalíšky na čaj a taky malované hůlky.
Ostatní holky byly maličko naštvané, že na naši nakupovací skupinku musely čekat, ale jejich nálada se zlepšila jen co jsme dorazily do cukrárny.

Měly tam spoustu bezvadně vypadajících zákusků. Pomalu jsem nevěděla, který si vybrat. Ale objevila jsem ovocný dortík s želé a to byl jasný vítěz.
Potom se už jen povídalo a smálo. Mezi řečí jsem zjistila, že jedna z lolitek je taky programátorka ^^
To bylo příjemné překvapení. Kolik lolitek programátorek znáte ? Myslela jsem, že jsem jediná! Taková úleva ^^.
Cukrárnou tato akce pro mě skončila. Bylo dost pozdě a spousta děvčat se musela odebrat na vlakové nádraží.
Měla jsem sice ještě čas, ale moc se v Praze nevyznám, tak jsem si řekla, že půjdu na nádraží s nimi.
Byl to zvláštní a osvěžující zážitek. Výborně jsem se bavila a doufám, že se brzy najde příležitost k opětovnému setkání ^^.